Joyce Maaten

 

Joyce Maaten

Joyce Maaten is een enthousiaste en ambitieuze jonge onderneemster. Ze begon op de mavo, doorliep de havo, vervolgens HBO rechten en haalde uiteindelijk haar masterdiploma privaatrecht aan de EUR. Toen ze afstudeerde was het lastig om werk te vinden in de juridische dienstverlening/ advocatuur. Toen het traineeship banking en insurance op haar pad kwam, is ze van richting veranderd en is zij zich gaan professionaliseren in de financiële dienstverlening.

Ze werkte bij Quion in Capelle aan den IJssel en vervolgens maakte ze de overstap naar de Hypotheker in Papendrecht. Daar werd ze in het diepe gegooid en leerde ze veel over financieel advies. Bovendien heeft ze daar de belangrijkste kneepjes van het vak hypotheekadviseur geleerd. Haar wens om bedrijfsleider te worden is in die periode ontstaan.

Joyce is iemand die graag leert, die uitvoert en vervolgens een nieuw doel aanpakt. Er was bij haar werkgever de komende jaren geen mogelijkheid om bedrijfsleider te worden.
Daarom heeft Joyce besloten bij een andere vestiging aan de slag te gaan.
Elke vestiging is anders en zodoende bood dit ook weer kansen om zich verder te ontwikkelen.

Toen een collega van haar zich aansloot bij Finzie, besloot ze dit te blijven volgen. Finzie trok de aandacht van Joyce vanwege de nieuwe manier van werken: gebruikmakend van de technologische mogelijkheden van deze tijd en toch een persoonlijke dienstverlening. Na een aantal gesprekken hebben Finzie en Joyce uitgesproken met elkaar verder te willen.

 

Finzie Capelle aan den IJssel

Op 1 augustus van dit jaar begon ​Joyce Maaten​ dan ook met haar vestiging in Capelle aan den IJssel.
Ze heeft in de afgelopen jaren een hoop geleerd en besloot het geleerde in de praktijk te gaan brengen met haar eigen ‘Joyce sausje’ er overheen.

Als franchisenemer bij ​Finzie​ geeft ze hypotheek- en financieel advies. Ze houdt van het contact met mensen en voelt zich een zorgverlener op financieel gebied. Haar werkgebied is Capelle aan den IJssel en de Krimpenerwaard. Bij Finzie werkt ze aan lange termijn relaties met haar klanten. Ze blijft hen volgen om te zien of zaken voordeliger geregeld kunnen worden.
Joyce is altijd bereikbaar en houdt van het persoonlijke contact. Via app is ze in staat snel te reageren op vragen van klanten, iets wat ze heel belangrijk vindt.

Ze zal een klant altijd het vertrouwen proberen mee te geven dat het goed komt, ook als het allemaal nog heel spannend en stressvol is. Een afspraak bij Joyce kan overdag of in de avonduren gepland worden en het kan bij haar op kantoor aan de Kanaalweg of bij de klant thuis. Daarin is ze flexibel en bereid het voor de klant zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Ze richt zich graag op het adviseren en in gang zetten van denkprocessen bij de klant. Ze vertelt de mogelijkheden en de klant kan kiezen wat hij wil.
Joyce wil wel aan een ieder meegeven dat het veel rust geeft als je je financiën op orde hebt.

 

Ondernemen en zichtbaarheid

Joyce Maaten werkt hard aan haar zichtbaarheid en naamsbekendheid.
Dat doet ze op verschillende manieren waarbij ze merkt dat social media erg goed werkt. Daar heeft ze al verschillende klantcontacten aan over gehouden. Ze is aanwezig op​ Instagram​ en​ Facebook​. Daarnaast flyert ze met enige regelmaat, of ze stuurt handgeschreven kaarten naar toekomstige huizenkopers, en moet ze het ook hebben van mond tot mondreclame.

Als zelfstandig ondernemer vindt ze het heel belangrijk dat ze goed werk aflevert aan de klant.
Ze is continu aan het nadenken hoe ze zaken kan verbeteren. Ze tracht overal rekening mee te houden en denkt graag vooruit, zodat ze in tijden van grote drukte een plan klaar heeft liggen hoe er dan op in te spelen. Ze stelt graag doelen om zichzelf te blijven uitdagen, ze heeft een enorme drive om haar onderneming te laten slagen en benut elke beschikbare minuut.

Heeft ze even geen klanten, dan is ze bezig met cursussen en werkgerelateerde artikelen.
Bij Finzie moeten de ondernemers goed geschoold zijn en blijven, en daar steekt ze veel energie in. Het is een vrij jonge franchiseorganisatie die met de tijd mee gaat om de online concurrentie tegen te blijven gaan.
Ideeën van franchisenemers zijn altijd welkom, zodat ze met elkaar de groei kunnen bevorderen. Joyce werkt ook om die reden hard aan de zichtbaarheid van Finzie, want ook voor haar persoonlijk is groei van de organisatie belangrijk.

 


Toekomst

Joyce Maaten heeft geen tijdschema voor de toekomst vastgesteld, maar ze wil maximaal voor Finzie gaan.
Als zzp-er is dat een optie, maar ze sluit ook niet uit een assistent in dienst te gaan nemen als het drukker wordt. Dan kan ze een aantal zaken uit handen geven die ze niet per se zelf hoeft te doen.
Daarnaast hangt haar toekomst ook van de overheid af. Hoe gaan de fiscale ontwikkelingen haar werkzaamheden beïnvloeden en hoe zij hierop kan inspelen zijn belangrijke vragen die Joyce zichzelf stelt. 

Op dit moment is Joyce bezig met de nieuwste ontwikkelingen op de verhuurhypotheek-markt en een nieuwe oplossing voor de forse huizenprijzen van het moment: ‘duokoop’.


Tip voor ondernemers

Ga op zoek naar je ‘why’ en geloof in jezelf. Ondernemen start met een bepaalde overtuiging, dan ga je tekenen en ontstaat er weer twijfel en onzekerheid.
Daarna ga je jezelf en je onderneming ontwikkelen en komt het vertrouwen weer om de hoek kijken. Geloof daarin en geef niet op.
 


Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred.

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Sammy RamekersEva Rookmaker en Robin Westerveld.

Check ook onze te gekke website www.loonstrokie.nl en doe mee aan de win acties op https://www.instagram.com/loonstrokie

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.