Wendy van der Ende

Wendy van der Ende

Wendy van der Ende (foto gemaakt door Billie-Jo Krul) werkte al een aantal jaar als P.A. bij een fiscaal adviesbureau. In die hoedanigheid organiseerde ze met enige regelmaat de social events binnen dat bedrijf.
Organiseren zit haar in het bloed en langzamerhand wilde ze daar wat meer richting aan gaan geven.
Ze solliciteerde op banen in de event business, maar had niet de juiste papieren.

Het ondernemen werd in haar hoofd steeds aantrekkelijker. Ze ging een dag minder werken bij haar baas en startte haar onderneming naast haar gewone baan. Ze deed kleine projecten en vond dat ontzettend leuk.
De stap naar ondernemer vond ze eigenlijk eng, maar uiteindelijk zette ze hem toch met de gedachte dat ze altijd weer kon gaan solliciteren. Mede door de stimulans van haar vriend, zelf ook ondernemer.
Inmiddels staat ze vijf jaar ingeschreven bij de KvK en is ze drie en een half jaar fulltime ondernemer. Ze heeft nog geen dag spijt gehad.  

 

WNDY Events

In eerste instantie werkte Wendy vanuit huis voor WNDY Events, maar ze merkte dat je dan nooit los komt van je werk. Tegenwoordig is ze gevestigd op een mooie locatie in Bergschenhoek met meerdere ondernemers in een voormalige boerderij. Vanaf dag 1 na de start van haar onderneming kwamen er mooie dingen op haar pad. Vaak ook onverwacht via haar eigen netwerk.
In het tweede jaar merkte ze alles aan te pakken wat op haar pad kwam, als buffer voor mindere tijden. Inmiddels weet ze welke opdrachten bij haar passen en is ze zorgvuldiger in haar keuzes.

Belangrijk in haar manier van werken is het persoonlijk contact. Wendy gaat het liefst eerst op gesprek bij een eventuele opdrachtgever, voordat ze een plan opstelt. Ze wil de mensen ontmoeten, de sfeer proeven en de verwachtingen polsen. De opdracht moet passen bij de uitstraling van haar onderneming en het contact moet goed voelen. Als er geen klik is, is het moeilijker samenwerken.

Eén van haar vaste opdrachtgevers is het Mauritshuis, een opdracht waar ze trots op is en waar ze veel plezier uit haalt.
Ze had hier al connecties vanuit haar baan in loondienst.
Op een eventbeurs stuitte ze op haar contactpersoon en deze huurde haar meteen in. Een paar keer per jaar organiseert ze nu een inspirerend event in het Mauritshuis met een spraakmakende persoonlijkheid als gastdirecteur. Samen stellen ze het programma op en krijgen bezoekers de kans het Mauritshuis door de ogen van de gastdirecteur te bekijken. Het zijn altijd avonden met mooie verhalen, muziek en diverse workshops.

Wendy organiseert graag events  waarmee een verhaal wordt verteld of waar een inhoudelijke boodschap wordt gedeeld. Dat een door haar georganiseerd event inhoud heeft, vindt ze belangrijk en wat je neer zet moet goed zijn.
Ze organiseert ook events voor bedrijven in de zorgsector of voor Stichtingen, zoals onlangs the World of Health Care.
Dat zijn vaak de mensen met een verhaal zoals zij dat vindt passen bij haar onderneming.

Kies je voor Wendy van der Ende, dan kies je voor zorgvuldigheid. Het verhaal moet kloppen bij het event.
In haar ogen is er altijd een oplossing voor zaken die op het laatste moment net even anders lopen.
Door die instelling lukt het haar vrijwel altijd om de dingen tot een juiste oplossing te brengen.  

 

WNDY Sports

Als fervent hardloper kwam Wendy van der Ende regelmatig de advertentie over Mindful Run tegen. Uiteindelijk besloot ze de opleiding te volgen bij Mindful Run Nederland. Ze kreeg een licentie voor de regio Lansingerland, waar ze nu de cursussen mag geven. In eerste instantie gaf ze alleen Mindful Run, maar inmiddels geeft ze ook Mindful Walk.

Voor Wendy de ideale manier om balans te hebben tussen de drukke baan als eventmanager en tussendoor tot jezelf te kunnen komen tijdens de lessen die ze geeft. Met de events heeft ze piekmomenten. De tijden dat het rustiger is, plant ze de cursussen voor WNDY Sports in. Met deze cursussen geeft ze ook workshops bij bedrijven, het is een thema wat bij steeds meer bedrijven onder de aandacht komt en Wendy vindt het heel leuk om dat ook te mogen doen.

Het geeft haar enorm veel voldoening als haar cursisten eigen tools ontdekken om minder gestrest en energieker in het leven te gaan staan. Ook de klanten voor haar mindful run en walk cursussen komen vaak via haar eigen netwerk, maar ook via het landelijke mindful run netwerk waar ze bij ingeschreven staat.  

 

Ondernemen, zichtbaarheid en social media

Wendy van der Ende geeft aan dat je door te ondernemen jezelf enorm ontwikkelt. In het begin krijg je een storm van kritiek van mensen die vinden dat je het niet moet doen. Dat vond ze lastig, maar inmiddels kan ze dat veel beter relativeren. De stap naar het ondernemen had ze wat haar betreft, achteraf gezien, veel eerder moeten nemen. Werken in loondienst was leuk, maar gaf minder voldoening. Als ondernemer verdien je elke euro ook écht, terwijl je in loondienst soms ook heel hard werkte maar het eindbedrag hetzelfde bleef.

Bij de start van WNDY Events ging ze met regelmaat naar netwerkbijeenkomsten om vooral te zaaien. Netwerkbijeenkomsten zijn ontzettend goed voor je persoonlijke ontwikkeling vindt ze. Je leert pitchen en je verhaal vertellen.
Echte opdrachten komen bij WNDY vooral toch uit haar eigen netwerk.
Het mooiste compliment vindt Wendy als je nog een keer gevraagd wordt door een eerdere opdrachtgever.

Ze kijkt altijd goed of ze de opdracht echt in haar eentje kan doen als de opdrachtgever geen team beschikbaar heeft. Anders heeft ze wat freelancers in haar netwerk waar ze mee samenwerkt. Ook hier werkt ze op basis van goed contact. Het moet klikken en vertrouwd zijn, anders werkt het niet.

Als er wel een team beschikbaar is, heeft Wendy een andere rol. Ze is dan overkoepelend en aansturend. Daarvan heeft ze geleerd dat je dan zaken los moet kunnen laten, omdat een ander het nooit helemaal op jouw manier zal doen.

Als ondernemer krijg je vaak een spiegel voor je neus. Ze leerde hiervan mee te bewegen met de klant, maar soms ook een ander advies te durven geven vanuit je eigen expertise. Je blijft je constant ontwikkelen wat het ondernemen boeiend houdt.  

Toekomst

Toen Wendy van der Ende als ondernemer begon, had ze bedacht over een aantal jaar een bedrijf te hebben met meerdere werknemers in dienst. Dat idee stelde ze al vrij snel bij. Ze vindt het heerlijk om precies voldoende opdrachten te hebben om deze zelf te kunnen uitvoeren met af en toe hulp van een freelancer. Het indelen van haar eigen tijd en opdrachten bevalt haar erg goed. Daarbij is geld verdienen niet het belangrijkste.

Wat ze het belangrijkste vindt is een leuk leven te kunnen leiden met voldoende opdrachten die haar ook nog eens voldoening geven. Het liefst zou ze 50% WNDY Events doen en 50% WNDY Sports. De combinatie van de  kantoorbaan en de actieve buitenbaan vindt ze ideaal. Op dit moment komen haar klanten vooral uit de regio Den Haag. Wendy zou het heel fijn vinden als er ook meer Rotterdamse klanten zouden komen.  

Tips voor ondernemers
  • Geloof in jezelf en je eigen kunnen, ook als anderen daar anders over denken
  • Doen! Het is niet eng om te ondernemen als je je eigen kwaliteiten kent. Je weet wat je kunt, ga daarmee aan de slag ongeacht of je wel of geen diploma’s in die richting hebt.
  • Er is altijd een oplossing. Denk in oplossingen en niet in problemen.
  • Soms is nee zeggen ja zeggen tegen jezelf.
  • Wees eerlijk, naar jezelf en naar je opdrachtgever. Eerlijkheid duurt het langst, ook al is dat niet altijd makkelijk.


Dit portret is mede mogelijk gemaakt door Buro Freecon en  Typisch Winnifred.

Lees ook andere interessante portretten, zoals bijvoorbeeld van Sammy RamekersEva Rookmaker en Robin Westerveld.

Check ook onze te gekke website www.loonstrokie.nl en doe mee aan de win acties op https://www.instagram.com/loonstrokie/  

Van elke ondernemer kan je iets leren. Daarom portretteert Buro Freecon veel lokale ondernemers en schrijven wij hun verhaal voor jou. Misschien ken je ze wel en vertellen ze zaken die ook goed voor jouw bedrijf zijn. Doe er je voordeel mee! En wil je ook een gratis portret, stuur even een mailtje dan nemen we contact met je op.

Klik hier voor alle portretten.